Antwoord op vragen over het sociaal domein

Selecteer hieronder uw gemeente zodat het relevante gemeentelijke beleid getoond kan worden:

In 2023 gaan de toeslagen omhoog

Categorie: Nieuws van mijn gemeente
Datum: 1 februari 2023

De zorgtoeslag, huurtoeslag en het kindgebonden budget gaan per 1 januari 2023 extra omhoog. De toeslagen gaan elk jaar omhoog, maar nu komt er nóg een bedrag bij. Dit is om mensen extra te ondersteunen, want het leven is een stuk duurder geworden. Daarnaast komen in 2023 meer mensen in aanmerking voor een toeslag.

Het kabinet wil, samen met gemeenten en andere organisaties, mensen wijzen op hun recht op toeslagen en hen stimuleren een toeslag aan te vragen. Of iemand recht heeft op toeslagen, is afhankelijk van diverse factoren. Huishoudens die al gebruikmaken van toeslagen, ontvangen binnenkort een brief en hoeven geen nieuwe aanvraag te doen. Het is wel belangrijk dat zij de informatie controleren op basis waarvan Toeslagen het nieuwe voorschot heeft berekend.
Daarom startte een grote landelijke campagne om mensen te informeren over het gebruik van toeslagen. De campagne besteedt ook aandacht aan het belang van het up-to-date houden van de gegevens waarop Toeslagen de toeslagen baseert. Hiermee wordt voorkomen dat mensen die een toeslag ontvangen, geconfronteerd worden met een terugvordering.

Lees ook