Antwoord op vragen over het sociaal domein

Selecteer hieronder uw gemeente zodat het relevante gemeentelijke beleid getoond kan worden:

Amsterdam laat sombere jongeren chatten en appen met coaches

Categorie: Algemeen nieuws
Datum: 22 februari 2021
Bron: ANP

De gemeente Amsterdam gaat jongeren helpen die somber of gestrest zijn door de coronamaatregelen. Jongeren tot 28 jaar kunnen bij 'Uptalk - voor als je ff down bent' terecht voor gratis en anonieme professionele hulp via een chat en app. Voor jongeren die liever in het echt met iemand praten, zijn er speciale inloopmiddagen.

"Veel jongeren voelen zich deze periode somber, gestrest en vermoeid", zegt wethouder Simone Kukenheim (zorg en jeugd). "Sommigen kampen met eenzaamheid, anderen missen structuur of hebben problemen met goed en gezond eten. Jongeren zijn enorm veerkrachtig, maar deze coronaperiode is juist voor hen erg zwaar, omdat ze moeten inleveren op sociale contacten, bijbaantjes en plezier."

Achter UpTalk zitten professionele coaches, jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen en speciaal opgeleide jonge vrijwilligers. Vorige week maakte de wethouder al bekend dat Amsterdam 1,8 miljoen euro extra in jongerenwerk, sport en coaching investeert. Zo hoopt de hoofdstad het welzijn en de mentale weerbaarheid van jongeren tijdens de lockdown te vergroten. Jonge Amsterdammers kunnen doordeweeks tussen 09.00 uur en 22.00 uur chatten of appen, in het weekend tussen 14.00 uur en 22.00 uur.

Lees ook